پایگاه اطلاع رسانی مسجدسلیمان
پایگاه اطلاع رسانی مسجدسلیمان
ســردیــارون بـخـتـیـاری
نوشته شده در تاريخ برچسب:صدوسومین,سالگرد,نفت,مسجدسلیمان,خاورمیانه, توسط عــلــی چراغیان |

(حفاری چاه نفت و فوران نفت 1290)

پنجم خردادماه یادآور گذشت ۱۰۳ سال از فوران اولین چاه نفت ایران و خاورمیانه در شهر مسجد سلیمان است که در ساعت چهار صبح آن روز در سال ۱۲۸۷، مصادف با بیست و ششم ماه مه ۱۹۰۸ میلادی اتفاق افتاد؛ پس از هفت سال که انگلیس، این استعمارگر پیر، با مظفرالدین شاه قاجار مجوز کشف نفت ایران را گرفت در میدان "نفتون" مسجد سلیمان که مرکز کنونی شهر است به دست عشایر بختیاری که اولین کارکنان نفت ایران بودند، تا بیش از ۱۵ متر ارتفاع از نوک دکل  حفاری، طلای سیاه ایرانی فوران کرد.

شیر نفتی را که از ما بردند و با شکوهی بی نظیر در مکانی نصب کردند و بر سر لوحه آن بنوشتند:

((این شیر چاه شماره هفت مسجدسلیمان است . کسانیکه از منافع ناشی از حجم عظیم تولید نفت این چاه اطلاع دارند لازم است هنگام عبور از مقابل آن به پاس احترام کلاه خود را از سر بردارند.))

به سرعت اولین شرکت شهر نفتی ایرانی و خاورمیانه ساخته شد و اولین‌های ایران شکل گرفت؛ اولین سیستم فاضلاب شهری، قطار شهری، بازی‌های فوتبال، گلف، اولین پالایشگاه و مرکز انتقال خون و . . .  و تا ۲۰ سال بعد یعنی ۱۹۲۸، مسجدسلیمان تنها شهر نفتی کشور بود و در این زمان دیگر شهرهای نفتی مانند هفت گل، لالی و نفت سفید و . . . کشف شدند و در آبادان پالایشگاهی (مرکز انتقال و پالایش نفت مسجدسلیمان) فعال شد و در کنار این شهر که چندهزار سال قدمت دارد با آثار متعدد تاریخی و باستانی، شهر جدید مدرن و نفتی شکل گرفت که جویندگان کار از سایر استان‌ها به آن وارد می شدند.

البته فرهنگ بی‌عدالتی و تبعیض آلود در همان زمان هم حاکم بود و از سال ۱۳۴۵ به تدریج فعالیت‌های جدی شرکت نفت در این شهر سیر نزولی پیدا کرد و هماهنگ با آن از حالت شرکت شهری خارج و ادارات رسمی کشور عهده دار وظایف شهرداری شدند تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی و شروع جنگ تحمیلی که به دلیل پشتیبانی از رزمندگان اسلام و ایران، صدمات بسیار در حملات موشکی و هوایی از صدامیان را تحمل کرد و بیش از هزار شهید و هزاران آزاده ، جانبازو ایثارگر را تقدیم کرد.

پس از اتمام جنگ تحمیلی نیز از لیست بازسازی جنگ تحمیلی خارج و خرابه‌های دوران بی تعهدی شرکت نفت از سال ۴۵ به بعد و دوران جنگ تحمیلی را شاهد بود و تیر خلاص دولت در سال ۱۳۷۲ شاید با نیت خیر، به این شهر زده شد.

ولی امروز خوشبختانه با وجود ده‌ها سال عقب ماندگی و ناامیدی و مهاجرت منفی مردم، با تصویب طرح جامع شهری و تثبیت شهر و پروژه‌های سازندگی و پیشرفت و توسعه همه جانبه این منطقه امید تازه ای در دل مردم صبور و عزیز ایجاده شده است.

ضرورت جدی دارد که دولتمردان به وعده‌های خود وفا کنند و براساس مصوبات مجلس و دولت در گذشته نسبت به ساخت مسکن امن برای مردم ساکن در مناطق ناامن، رفع معضل بیکاری و تسریع در شروع ساخت کارخانجات پتروشیمی و آلومینیوم ، تکمیل جاده‌های اصلی شهر به اهواز و شهرکرد و راه‌اندازی  فرودگاه و تکمیل پروژه آبرسانی و سیستم فاضلاب  و گاز شهری و مراکز بیمارستانی و توسعه مراکز فرهنگی و تفریحی، فضای سبز شهر را در مسجد سلیمان و همچنین سایر شهرهای نفت خیز کشور که همچون مسجد سلیمان در رنج و عذاب فراوان هستند در دستور کار قرار دهد.

این روز را هم به مردم ایران ، خوزستان و مسجدسلیمان باید تبریک گفت و هم تسلیت، تبریک بخاطر استفاده از یک نعمت خدادادی در جهت رفاه و آسایش و پیشرفت کشور ولی تسلیت به خاطر وابستگی کشور به نفت و وابستگی به تولیدات و محصولات بیگانه، و تنبلی مسئولان که بر صندوقهای ذخیره ارزی ناشی از فروش نفت تکیه زده و کمتر به دنبال سایر منابع درآمدی و کارآمدی و بهره وری و توجه به تلاش مردم و بخش غیر دولتی هستند و شاهد عوارض تولید نفت در خوزستان هستیم.

امید است با طی مسیر چشم انداز ۲۰ ساله و آنچه در قانون برنامه پنجم توسعه در عدم وابستگی به نفت ترسیم شده است بتوانیم کشور مستقل و توانمندی در امور اقتصادی، دنیای پیشرفته و عادلانه ای رابرای مردم ایجاد کنیم و مسجد سلیمان نیز بهره‌مند از این فضای جدید ، شهری آباد، مردمی شاد و عزیز برخوردار و امیدوارتر به آینده باشد .

 

آقای قلعه بانی، سوار بر چرخبال نمیتوان مسجدسلیمان را دید
 
به قلم شهروند مسجدسلیمانی (حسین سریع کار):
 


در آستانه پنجم خرداد مصادف با یكصد و پنجمین سالگرد كشف نفت در كشورمان آقای قلعه بانی مدیرعامل محترم شركت ملی نفت ایران از عملیات توسعه میدان نفتی زادگاه نفت مسجد سلیمان عزیز بازدیدی داشت؛ شهروندان مسجدسلیمانی خوشحال از حضور این مقام ارشد نفتی انتظار حل مشتی از خروار مشكلاتشان را داشتند اما برخلاف انتظار مردم محروم مسجدسلیمان كه یك قرن است در رگهایشان هم به جای خون نفت جاری است و با نفت كه همچون چشمه هایی همیشه جاری ازدر و دیوار و حیاط و كوچه هایشان جاری است در شهر هر چه چشم به جاده های درب و داغان چشم دوختند اما مایوسانه نشانی از حضور مدیر شركت ملی نفت نیافتند و البته مسجدسلیمانی های خوش بین رو دست خوردند و به جای خیره شدن به جاده برای دیدن احمد آقای قلعه بانی و حال و احوال پرسی متوجه طبع بلند پرواز مدیر شركت ملی نفت نشدند چرا كه وی با پروازیك فروند چرخبال در بیابان های تلبزان واقع دراطراف شهر به زمین نشست!! و بعد از بازدید از تاسیسات طرح توسعه میدان نفتی مسجد سلیمان بدون ورود به شهر و بازدید از انبوه مشكلات مرتبط با صنعت نفت و گاز این شهر را با چرخبال ترك كرد یعنی نه خان آمد و نه خان رفت!! و گوسفندی هم كه مردم بختیاری مسجد سلیمان آماده كردند تا جلوی قلعه بانی به میمنت ورودش قربانی كنند نفس راحتی كشید و از مرگ حتمی نجات یافت!!

آقای قلعه بانی مدیریت محترم شركت ملی نفت ایران:

آیا بهتر نبود به پاس یك قرن تولید نفت در مسجد سلیمان محروم كه همچنان در تولید ثروت و درآمد ارزی كشور با تولید روزانه بیش از ۱۰۰هزار بشكه نفت و ۱۷۰ میلیون فوت مكعب روزانه گاز ترش ژوراسیك و دیگر فرآورده های نفتی نقش اساسی دارد به جای نشستن چرخبال در پد سریع الاحداث حومه مسجد سلیمان در پایگاه هوانیروز مسجد سلیمان فرو می آمدید می دانید چرا؟به خاطر اینكه از ابتدا شهر وارد می شدید و قطعا در اولین نگاه صدها واحد آپارتمان مسكونی را می دیدید و بعد برای شما توضیح می دادند كه قرار بود این واحدها با اعتبارات وزرات نفت در سال گذشته آماده سازی و در دهه فجرسال گذشته ۱۴۰۰واحد آن به ساكنان محلات پنج گانه آلوده به نشت طبیعی نفت و گاز واگذار می شد اما افسوس كه عدم هماهنگی كامل بین وزارت نفت و وزارت مسكن و شهرسازی باعث شد تا حتی یك واحد مسكونی آماده واگذاری به ساكنان محلات آلوده به نشت نفت و گاز نشود. تا مهر تایید مجددی باشد بر مثال "هزار وعده خوبان یكی وفا نكند" و همچنان مردم محروم مناطق آلوده به نشت نفت و گاز با مشكلات زیست محیطی دست و پنجه نرم كنند. و كسی را فریاد رس خود برای حل مشكلاتشان نیابند.

آقای قلعه بانی! نفتمان ارزش دیدن دارد ولی خودمان هیچی؟ عجب!
آیا بهتر نبود با حضور در سایت مسكونی مذكور برای تسریع در پروژه در كنار بازدید از طرح توسعه ۲۵۰۰۰بشكه ای نفت مسجدسلیمان چاره اندیشی می كردید؟

مدیریت محترم و خارج از دسترس شركت ملی نفت ایران!:

در جمع همكاران شركتی محترمتان و درمیان تدابیر امنیتی شدید! حضور یافتید اما شرط انصاف است كه ساكنان محله سی برنج در كنار چشمه های بزرگ نفتی كه در محله شان سال هاست جاری شده است به هلی كوپتر شما چشم دوختند و آرزو كردند كه ای كاش لحظاتی در محله شان نزول اجلال می فرمودید تا با حیرت، منازل ساكنان سی برنج را می دیدید كه چگونه از لابه لای موزاییك های كهنه اطاق هایشان نفت بیرون زده و نفتی كه درآمدش در تهران و اصفهان و ... هزینه می شود برای مردم مسجد سلیمان نكبت است و برای خرید منازلشان و رهایی از این نكبت همچنان چشم انتظارند.

آقای قلعه بانی عزیز:
مردم بختیاری مسجد سلیمان انتظار نداشتند شما بدون احوالپرسی بشهر هزار شهیدشان وارد و بدون خداحافظی ترك منزل نمایید؛ می دانید چرا هیچكدام از مسئولان و بزرگان محلی به استقبال شما نیامدند چون انتظار بی محبتی از شما نداشتند. اول وارد شهر می شدید و دقایقی در فرمانداری شهر حاضر می شدید و شاید این انتظار به حق را همه مسئولان و مردم این شهر نفتخیز محروم داشتند تا از نزدیك به مثابه "شنیدن كی بود مانند دیدن" عمق محرومیت را در این شهر كه روزگاری عروس ایران نام داشت از نزدیك می دید و یقینا اقداماتی برای كاهش انبوه مشكلاتی مردمی شریف كه هشت سال جنگ و بمباران و موشكباران مستمر را تحمل ولی صنایع نفتی شان را با غیرت و تعصب پا برجا نگه داشتند تا اقتصاد كشور را زنده نگه دارند، اما اینگونه سزاوار حضور شما نبودند. آقای قلعه بانی امید است كه خودتان برای جبران این كم مهری با حضور مجدد درمسجدسلیمان جبران مافات كنید ...

 

 

 

 


نظرات شما عزیزان:

ئ
ساعت6:42---20 فروردين 1391
خام و خر
ایرانی‌ای خوش خیال خام و خر
ای سوارت قوم افغانی نــــــــر
با خیال خوش برو بر سر کار
خانه را تحویل افغانی سپار
خانه‌ات به افغانی بسپر برو
او بگاید همسرت از پشت و رو
چون نئی در خانه گاید همسرت
خوابد او 10 نفری روی زنت
کودکی را که ز خود دانسته ای
در اصالت از زنای افغانی است
ای که هستی از نژاد گاو و خر
ای که هستی زیر افغانی نر
افغانی که از نژاد برتر است
همسرت را روز و شب گائیده است
فرصتی کردی بیا به خانه‌ات
افغانی بین با زنت چه می‌کند
افغـانی نه یک نفر با 9 نفر
می‌دهد ترتیب یک زن 10 نفــر
او خودش کم بود و 9 یار دگر
بهر گائیدن زن آورده است
کودکانی که زنت زائیده است
در قیافه عینهو افغــــانی است
از خراسان تا قم و تهران و ری
مالک زن‌هایتان افغانی است
زیر ناف دست کم 10 افغانی
دائماً گریان بود هر ایرانی
رویشان خوابد نژاد افغانی
روز و شب نالد زنان ایرانی
پیش چشم شوهران ایرانی
بر زنانشان جهد 10 افغانی
چون که دارند لابی عمامه را
می‌فشانند هر کجا بذر زنا
این چنین نسل مغول تکثیر شد
قوم افغــــــان شهره آفاق

نفت خوزستان
(شب شعر افغان های مقیم ایران)
 با درآمدهای نفت ایرانی
می شود تکثیر، قوم افغانی
توی جیب مرجع تقلیدمان
آیت العظمای افغانی کنیم
آن درآمدهای نفت ایرانی
سهم آیات عظام، افغان کنیم
نفت خوزستان بریم از بهر خود
در فلاکت آن عرب ها را کنیم
خلق خوزستان فدای تخم ما
تخمدان دختر افغان ما
بر سر اعراب خوزستان زنیم
با لگد بیرون از ایران کنیم
نسل شان از خاک ایران برکنیم
همچو گُه در زیر پا له شان کنیم
نفتشان را خرج افغان ها کنیم
این چنین نسل مغول افزون کنیم
افغانی را که نژاد برتر است
حاکم ایرانی و ایران کنیم

 نفت خوزستان را ما برده ایم
خرج زانی های افغان کرده ایم
مرجع تقلید افغان زانی است
توی بیتش ایرانی را کرده است
با همه طلاب تحت امر خود
ایرانی را سه دهه (33 = 3 + 30) گائیده است
 جاسوسان افغانیم
عمامه بر سر داریم
بهائیان نابیم
رانت مراجع (تقلید بهایی افغانی) داریم
سی سال در ایرانیم
ایرانی را می گائیم
با نفت و گاز ایران
نسل مغول افزاییم
آمار افغان ها را
از یک به صد رسانیم (100برابر میکنیم)
با پول های نفتی
در هرکجا مقیمیم
در هر کجا که باشیم
ایرانی را می گاییم



نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:


تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به صاحب آن مي باشد.